Carbonara su Lietuviškais motyvais 🍝 nors tai bene žinomiausi Romos makaronai, tiesą sakant , kumpis, kiaušiniai, sūris ir makaronai yra derinys – kuris nuo seno mėgstamas visoje Italijoje. Taip pat ir Lietuvoje, kiaušiniai, kumpis sūris yra neatsiejami nuo mūsų virtuvės. Tikrai daug kur naudojame šiuos produktus, vienintelė naujiena – juodos duonos trupiniai! Receptą sukūrė mūsų partnerė – Skaniai ir lengvai.
4 porcijoms reikės
🌱80 g rūkytos šoninės
🌱10 g džiovintų baravykų arba baravykų skonio druskos
🌱 žiūbsnis džiovintų raudonėlių
🌱 80 g juodos duonos
🌱1/2 a.š juodujų pipirų
🌱300 g linguine makaronai
🌱 2 didelių kiaušinių tryniai
🌱 50 g parmezano
🌱 30 g smukintų pistacijų
Gaminimo eiga
1. Smukiai supjaustykite šoninę. Smulkiai supjaustykite ir džiovintus grybus , jei juos naudosite. (Prieš pjaustydami užmerkite juos karštame vandenyje) Duoną suplėšykite rankomis ir su šlakeliu aliejaus pakepinkite keptuvėje kol apskrus. Atvėsinkite ir sudėkite į virtuvinį kombainą, susmulkinkite iki trupinių.
2. Pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite makaronus pasūditame vandenyje. Kol jie verda į įkaitintą keptuvę sudėkite rūkytą šoninę, pagardinkite juodais pipirais, kepkite kol taukai išsilydys ir spirgučiai apskrus. Jei naudojate džiovintus grybus juos pakepinkite kelias minutes. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, įtarkuokite šiektiek parmezano ir vėl paplakite. Didesnę dalį parmezano atsidėkite į šoną.
3. Žnyplėmis išgriebkite makaronus ir su šiektiek nuoviro sudėkite į juos į keptuvę su šonine ir grybais. Išmaišykite, nukaiskite keptuvę ir palaukite 2 minutes ( TAI SVARBIAUSIA! ) , kol keptuvė prsvės, ir tada supilkite kiaušinių plakinį ( jei bus per karšta, juos sutrauks. Jei karštis bus tinkamas, jie iškeps tolygiai. ) Judindami makaronus išmaišykite kiaušinius, jei reikia atskieskite trupučiu vandens, kuriame virė makaronai. Iš karto kraukite į lekštes, smulkiai užtarkuokite parmezano, patiekite užbarstę duonos trupinių ir smulkintų pistacijų! Skanaus! 🍝