carbonara

Italijoje labai populiarus patiekalas, rekomenduoju išbandyti 😍
Tradicinis Pasta Carbonara patiekalas yra gaminamas su Guanciale – tai yra sÅ«dytais ir vyne marinuotais kiulienos žandais ir Pecorino Romano – avies pieno sÅ«riu. Juos galima pakeisti kiaulienos sÅ«dyta Å¡onine, ką aÅ¡ ir padariau 🙂 Taip pat naudojau Parmezan sÅ«rį kurio visada turiu Å¡aldytuve🙂

carbonara makaronai

 

Ingredientai ( 3 asm.)👇
🌱 makaronai 240g  Il Capelli Linguine
🌱 sūdyta šoninė apie 150g
🌱 kietasis sÅ«ris ( tarkavau kol tirÅ¡ta masė susidarė tryniuose – apie 110g)
🌱 kiaušinių tryniai 4
🌱 juodieji grūsti pipirai gausiai

 

👇Gaminimo eiga👇

Keptuvėje pakepiname šoninę, kad ji taptų tamsiai ruda ir apskrudus, tik atsargiai nesudeginame. Dubenėlyje sumaišome kiaušinio trynius su Parmezano sūriu ir juodaisiais piprais,.  Užstatykite virti vandenį makaronams. Verdame makaronus pasūdytame vandenyje, nurodytą laiką.  Iš keptuvės išimame šoninę, tačiau riebalus paliekame. Į šiuos riebalus dedame išvirtus makaronus, ir išmaišome. Nuimame nuo ugnies keptuvę ir leidžiame truputį atvėsti. Įtin karštoje keptuvėje sutrauks mūsų kiaušinių trynius. Atvėsus keptuvei, pilame kiaušinių ir sūrio mišinį ir išmaišome, dedame pusę keptos šoninės ir įpilame truputį vandens nuo makaronų. Viską išmaišome ir dedame į lėkštes. Ant viršaus užbarstome šoninės ir užtarkuojame Parmezano sūriu. Skanaus !

 

 

 

carbonara patiekalas

 

 

 

 

☝️SVARBU☝️ prieš pilant į keptuvę kiaušinio trynio ir sūrio mišinį atvėsinkite keptuvę, kad nesutrauktų kiaušinių, arba galite viską maišyti kitame inde. Karšti makaronai ir vanduo nuo makaronų termiškai apdoroja kiaušinius. Todėl svarbu naudoti tik išvirtus ir karštus makaronus, tačiau vėsią keptuvę!