
Kaip nuostabu, kai tokie paprasti ingredientai gali sukurti tokį puikaus skonio patiekalą 🙂 Labai rekomenduoju pasigaminti ir įsitikinti❤️
🌱 Gaminame 3 asmenims:
👇Reikės👇
🌱 Makaronų 240g ( kietųjų kviečių makaronai Matt – Pache )
🌱 Svogūno pusė
🌱 Česnako 4 skilt.
🌱 Baklažanas nedidelis
🌱 Pomidorų minkštimas su bazilikais 350g ( Polpa di pomidoro al basilico)
🌱 Žalių alyvuogių 6 vnt.
🌱 Alyvuogių aliejus ( Fior Fior)
🌱 druskos / pipirų
🌱 Parmezano sūrio
Gaminimo eiga :
Pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi svogūną, česnaką ir baklažanus. Kai viskas apkepa pilame pomidorų tyrę ir troškiname. Įberiame pipirų ir druskos. Verdame makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje nurodytą laiką ant pakelio. Į padažą dedame paskulkintas alyvuoges ir troškiname. Kadangi padažas bus labai tirštas ir gali traukti prie keptuvės dugno, įpilame vandens nuo makaronų. Baigus virti makaronams dedame juos į keptuvę su padažu, viską išmaišome ir dedame į lėkštes. Pabarstome Parmezano sūriu. Skanaus!
🍆Jei per tirštas padažas įpilkite vandens nuo makaronų
🍆 Baklažanai padaže turi būti visiškai minkšti, kad padažas būtų vientisas 🙂