Tepamas natūralaus jogurto sūrelis

Receptą sukūrė mūsų partnerė Skaniai ir lengvai. Jeigu mėgstate pieno produktus , Jums šis kreminis sūrelis turėtų patikti. Receptas labai labai lengvas, o interpretavimui galimybės yra neribotos. Dažniausiai jį maišydavau su česnaku, aitriosiomis paprikomis, šiektiek žalumynų. Šį kartą norėjosi labai lengvo skonio, tai patiekiau su alyvuogių aliejumi, kapotomis keptomis pistacijomis, metų lapeliais ir čili dribsniais. Pagardinimui naudojau ypač tyrą alyvuogių aliejų Fior Fior. Pagamintą iš Peranzana alyvuogių rūšies. Iš Peranzana veislės gaminamas auksčiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus. Aukso geltonumo su žaliais atspindžiais alyvuogių aliejus lengvai vaisinis, su žolelių, migdolų , žalių obuolių ir pomidorų užuomenomis. Pasižymi mažu rūgštingumu ir dideliu antioksidacinių polifenolių kiekiu.

 

 tepamas natūralaus jogurto sūrelis

🌱 1 l natūralaus graikiško jogurto
🌱1 v.š druskos
🌱 tyro alyvuogių aliejaus Fior Fior *patiekimui
🌱 kepintų , smulkintų pistacijų *patiekimui
🌱metų lapelių *patiekimui
🌱 čili dribsnių *patiekimui

1. Jogurtą sumaišykite su druska. Sudėkite į sūrmaišį, pasistenkite paspausti visą masę, bet ne perspausti. Turi tekėti balkšvai, gelsvas skystis. Aš maišą su sūriu padedu ant kiaurasamčio, apačioje turiu dubenį – skysčiui nuvarvėti. Laikykite šaldytuve apie 24 valandas, vis patikrindami, paspausdami.
2. Paruoštą surelį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, uždėkite kapotų pistacijų, čili dribsnių, mėtų lapelių. Patiekite su skrudinta duona. Skanaus! 💚

 

 tepamas natūralaus jogurto sūrelis