🌱Naminis pesto padažas išsiskiria savo stipriu šviežio baziliko aromatu, šviežio česnako skoniu ir jį galite daryti kaip tik Jums patinka!
🌱Šį padažą galite panaudoti daugybėje patiekalų! Tobulai tinka su makaronais, ant brusketų, su gnocchi, salotomis ir daug kitų❤️
🌱Galite dėti kokius norite riešutus (aš šį karta ekspermentavau su anakardžiais), tačiau Jūs galite dėti pagal tradicinį recepta naudojamus kedro riešutus, arba išbandyti jei mėgstate su graikiniais riešutais. Ekspermentuokite su skoniais ir atraskite savo mėgstamiausią 😍
👇Mano receptas👇
🌱Česnako 2 skiltelės
🌱Šviežio baziliko dvi saujos didelės
🌱Pipirų ir druskos
🌱Ypač tyro alyvuogių aliejaus 6 v.š. Agricola petroni Fior Fior
🌱Kietojo surio 50g
🌱Citrinos sulčių 1 v.š.
🌱Anakardžių apie 8-10 vnt.
Viską gaminau grūstuvėje. Jeigu norite daug lengviau ir greičiau, gaminkite smulkintuve (S peiliu ar blenderiu). Česnaką sutryniau su druska ir pipirais iki košės, tada dėjau riešutus ir sutryniau kartu. Įspaudžiau citrinos sulčių. Į masę dedame bazilikus po truputį ir triname iki vientisos masės. Pilame alyvuogių aliejų ir dedame tarkuotą surį. Viskas! 😍
👌Jeigu norite skystesnio padažo, įpilkite daugiau aliejaus.
👌Jeigu patinka mažai česnako naudokite tik 1 skiltelę.
👌 Pagamintą padažą uždarykite sandariai, įdėkite į šaldytuvą ir sunaudokite per savaitę❤️