Tobulai skanus patiekalas mėgstantiems krevetes. Labai lengvai pagaminamas, užtruksite tik tiek, kiek verda makaronai.
Ingredientai 2 asm. 👇
🌱 Spagetti 160 g ( il Valentino)
🌱 Krevetės vidutinės maždaug 16 vnt.
🌱 Ypač tyras alyvuogių aliejus ( Fior Fior )
🌱 Pomidoriukai apie 10 vnt.
🌱 Česnakai 4 skiltelės
🌱 Parmezano sūris
🌱 Grietinėlė 100 ml
🌱 Petražolės
🌱 Druska ir pipirai
🌱 Citrinos (pusę)
Gaminame 👇
🍅 Verdame makaronus nustatytą laiką ant pakuotės. Kol verda makaronai pasidarome padažą. Apkepinti smulkiai pjaustytus česnakus alyvuogių aliejuje, kartu dedame krevetes ir pakepiname su česnakais. Apkepus krevetėms dedame pjaustytus pomidoriukus ir pilame grietinėlę. Viską pasūdome, papipirinam ir įdedame šiek tiek smulkintų petražolių. Patroškinam 5 min. Makaronus išvirtus dedam į padažą, įpilame truputį vandens nuo makaronų. Viską gerai išmaišome ir dedame į lėkštes. Užtarkuojame parmezano sūriu ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Skanaus!❤️
Naudojome ypač tyrą alyvuogių aliejų Agricola Petroni Fio Fior
ir ekologiškus kietūjų kviečių manų kruopų makaronus Monograno felicetti Il Capelli Il Valentino