Makaronai su cukinijomis
Itin lengvas patiekas, kuriam nereikia daugybės ingredientų, o skonis pranoksta lūkesčius! Kaip ir visada pasikartosime – Svarbiausia kokybiški ingredientai! Taigi, pradėkime šio puikaus patiekalo gamybą.
Ingredientai: 2 asmenims.
Makaronai 160g (naudojome Il – Capelli, il Valentino).
Cukinija – 350g
Česnakai 4 skiltelės
Svogūnas ( naudojome pusę)
Ypač tyras alyvuogių aliejus (naudojome Fior Fior)
Druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
Užverdame puodą su vandeniu ( 1.5-2L), pasūdome ir verdame makaronus. Šiuos makaronus virsime 14 min. Per šį laiką pasiruošiame padažą. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir apsikepiname supjaustytą svogūną, česnaką ir cukiniją. Įškepus viską dedame į smulkintuvą (galima ir su blenderiu) pasūdome ir viską sutrinme iki vientisos masės. Sutrintą padažą dedame į keptuvęs ir įpilame šiek tiek vandens iš makaronų. Viską maišome ir pasirenkame padažo konsistenciją pagal save vis įpildami vandens iš makaronų. Išvirtus makaronus dedame į keptuvę ant padažo, viską maišome, kad padažas pasiskirstytų tolygiai. Jeigu per tirštas padažas, galite dar įpilti vandens iš puodo kuriame virė makaronai.
Viską tiekiame į lekštes, užtarkuojame pipirų ir sūrio, bei apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Cukinijos papuošimui:
Supjaustome juostelėmis cukiniją, užbarstome druska ir paliekame pastoveti apie 20 min. Po 20 min nusausiname popieriniu rankšluosčiu išsiskyrūsį skysti. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dedame cukinijos gabaliukus ir apskrudiname iš abiejų pusių.