Švieži česnakai, pomidorai, žolelių ir citrinų padažas tikriausiai tobuliausiai tinka su makaronais. Česnakas padažui suteikia aitrumo, prinokę pomidorai – saldumo, šviežios žolelės – kvapų, nuostabios citrinos – rūgštumo ir dilgčiojimo, o pikantiškos , žalios pistacijos – dar daugiau traškumo! Receptą sukūrė mūsų partnerė – Skaniai ir lengvai.
4 porcijoms reikės
🌱 60-70 g lukštentų, nesūdytų pistacijų
🌱 300 g linguine makaronų
🌱 2 skiltelės česnako
🌱1 citrina
🌱70 g pekorino arba parmezano
🌱 4 a.š ypač tyro alyvuogių aliejaus Fior Fior
🌱saujos šviežių raudonėlių
🌱saujos šviežių petražolių
🌱 400 g sunokusių mažų pomidorų
🌱juodujų pipirų pagal skonį
1. Pistacijas sugrūskite grūstuvėje į miltus ir atidėkite.
2. Pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite makaronus sūdytame vandenyje.
3. Kol jie verda pasiruoškite padažą. Nulupkite česnako skilteles, sutrinkite jas. Į sutrintus įdėkite žiūbsnį jūros druskos ir vėl gerai ištrinkite. Sudėkite ištrintą česnaką į dubenį. Ant jo, smulkia tarka sutarkuokite citrinos žievelę, pekoriną ar parmezaną, išspauskite citrinos sultis, įpilkite 4 šaukštus aliejaus.
4. Nuskabykite, smulkiai sukapokite ir suverkite žolelių lapelius. 1 cm gabaliukais supjaustykite pomidorus ir sudėję į dubenį , viską išmaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos , įberkite šiektiek juodųjų pipirų.
5. Išvirusius makaronus, su šiektiek nuoviro žnyplėmis atsargiai išgr8ebkite tiesiai į dubenį su padažu. Gerai išmaišykite, jei per tiršta, įpilkite dar truputį nuoviro. Serveruokite makaronus dubeneliuose, gausiai pabarstę pistacijomis ir sūriu. Skanaus! 💚